Snart dags för Bergveckan!

IMG_2639

Produktion inför Bergveckan pågår för fullt. På bilden syns trädkopparna under produktion. I år kommer Knapagården ha sin keramik i Lädja skola.  Verkstaden behöver fixas i ordning bättre för att fungera både som verkstad och utställningslokal. Därför känns det just nu som en bättre lösning att ha min keramik där. Varmt välkomna! Öppet varje dag 27 juni – 5 juli.

Kulturnatten

Knapagården Keramik tillsammans med Bibbs kommer att vara med på Växjös kulturnatt på lördag den 31/1. Man hittar oss på stadsbiblioteket från klockan 16-23.30.

Varmt välkomna!

Beställning klar – Trädkoppar med lock

image

I veckan fick jag iväg en beställning till en kund som önskade lock till trädkopparna så att drycken ska hålla sig varm. Det är roligt att få designa efter önskemål. Jag tycker att locken passar väldigt bra till kopparna. Det kommer definitivt att bli fler trädkoppar med lock!

Bergveckan!

image image image

Välkomna till Knapagården under Bergveckan! Öppet 28-29 juni samt 5-6 juli. Specialöppet tisdagkväll 17-21 med lite extra festligheter.

Det ska dukas till fest i Bodarna i Berg…

IMG_3313

Helgen den 26-27 april ska de olika hantverkarna i Bibbs duka till fest för vårens högtider och fester. För Knapagården Keramik blev det nu dags för tillverkning av tallrikar att duka med. Utställningen kan ses i MAZ atelje och på Snickerimagasinet. Förutom denna helgen kan utställningen besökas alla söndagar i maj. Varmt välkomna! För mer info se www.bibbs.se

Tjuvkik från senaste ugnsbränningen

image

Verkstaden har fyllts på med nya spännande leror. Knapagården kommer i fortsättningen i första hand använda bara svenska leror, en från Gotland och en från Fyledalen i Skåne.

Till vårens kommande öppethelger i samarbete med Bibbs kommer man kunna hitta bland annat det som just syns på bilden. ”Galna blomkrukor”, ”små planteringskrukor” och ”nattljusstakar”. Mycket annat på gång också!

1:a advent

Öppet i Knapagårdens verkstad 11-17 söndagen den 1 december. Hyllorna är fyllda med handdrejad brukskeramik. Adventspriser på delar av sortimentet! Även nykokt ekologisk ringblomsalva till försäljning. Varmt välkomna!

image

Ljusskålar

image

 

Ljusskålar drejade i porslin, med en bit vekgarn och lite rapsolja. Brinner fint i höst! Och så slipper man de ohälsosamma gaserna som vanliga värmeljus avger… Finns för tillfället i färgerna vit och lila.

Öppet i höst

Knapagården keramik har öppet tillsammans med de andra kreativa Bodarna i Berg. Så passa på att göra en söndagsutflykt och njut av både härlig miljö och kvalitetshantverk och konst!

Söndag 6/10: kl.13-17
Söndag 1/12: 1/12 kl.13-17

Under de söndagarna är det också öppet på Lilla Björka, där kan man fika i trevlig miljö.

Även öppet under Smålands kulturfestival!
Lördag 2/11 – Söndag 3/11 kl.11-17

Workshop under Smålands Kulturfestival i Knapagården keramikverkstad.
Lördagen och Söndagen 10.30 kl.10.30-12
Begränsat antal platser. Anmälan till sofia@knapagarden.se
Kostnad 250 kr

För mer info se www.bibbs.se och www.smalandskulturfestival.se

I övrigt öppet efter överenskommelse. Kontakta Sofia på 0739-223863 eller sofia@knapagarden.se