Verksamhet

 

På Knapagården jobbar vi med odling, har lantrasdjur, natur- och kulturvård samt byggnadsvård.

Knapagårdens odlingar byggs upp enligt ekologiska principer med inspiration från permakulturdesign. Vi jobbar för att hitta det som bäst lämpar sig för platsen och klimatet. Sofia är certifierad i Permakulturdesign och kan kan erbjuda introduktionsföreläsning i Permakulturdesign. Maila eller ring vid intresse!

På Knapagården finns Gotlandskaniner och Göingegetter. Vi har också en bikupa för att gynna bin och dess pollinering, men också för att få honung. Vi har djuren för att våra marker behöver betas. De ger också gödsel till odlingarna, och produkter som kan ätas och säljas, såsom mjölk, honung, bivax och andra förädlade som icke förädlade produkter. Genom att ha lantrasdjur med genbanksintyg bevarar vi viktig genetisk variation. Sist men inte minst är vi måna om att djuren får leva på sina villkor och ha det bra.

Vi har renoverat bostadshuset på Knapagården byggt 1865, sedan 2010. Huset var vid vårt tillträde till stora delar orört från 1800-talet. Det har gett oss stor erfarenhet att modernisera det men utan att förstöra själen i huset. Vi kan erbjuda konsultation, i mån av tid kurser och på andra sätt delge vår kunskap inom många områden som handlar om byggnadsvård och ekologiskt och hållbart byggande, exempelvis: fönsterrenovering, isolering, renovera murstocken på gammalt vis. Kontakta oss för mer information.