Mycket på gång trots snötäcket

image

 

Trots att snön ligger som ett vitt mjukt täcke över hela Knapagården så pågår odlingsförberedelserna för fullt. I odlingstunneln är varm och är snart redo för en första tidig utplantering av små plantor av bland annat Tatsoikål som klarar att växa även när inte dagarna är så långa och ljusa.

Getterna är dräktiga och killingarna tror vi kommer i slutet av februari. Det är spännande och fascinerande att känna killingarna sparka i magen på dem! Det här året kommer vi även att sälja några av killingarna då vi inte har plats för en fördubbling av getflocken ännu. Göingegetter är en lantras och de är fantastiskt trevliga. Våra getter är renrasiga och har stamtavla och genbanksintyg.

Den största nyheten på Knapagården i år är att vi kommer att öka odlingen i ett samarbete med Nybrukarna. www.nybrukarna.se Alla Knapagårdens grönsaker kommer att säljas genom Nybrukarna. Vi odlar främst till närområdet, till förskolan Bergslund, Tolgs lanthandel, Pannkakshuset och vi kommer också leverera ett antal grönsakslådor till prenumeranter.

Den utökade odlingsytan har markberedits med Linderödsgrisar under 2014. Deras jobb ger en lucker fin jord och de hjälper till att hålla undan kvickroten som är ett problem här. Förhoppningsvis kommer det bli griskultingar under året. Även de har genbanksintyg.

Det är så fint när allt är inbäddat i snö! Men med så mycket spännande på gång kan det inte hjälpas att jag längtar lite till att det blir vår så att allt kommer igång… I väntan hoppas jag att lyckas med varmbänken och få smaka på nyskördat snart!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>