Bygger mer bäddar att odla i

IMG_5358

IMG_5366

Den platsen där vi odlar mest på nu är ganska blåsig har vi märkt. Visserligen har det växt väldigt bra där en varm solig sommar som den här, men vi ville ändå utöka odlingsytan till nästa säsong till en plats som verkar vara mer gynnsam. Snön smälter alltid tidigt där, där är i stort sett lä alltid och sol nästan hela dagen, vilket tyder på att det är ett varmare och bättre mikroklimat på den här platsen.

Så med hjälp av fyra flitiga wwoofare till hjälp började vi bygga den nya bädden. Pappkartong i botten för att täcka bort ogräset. Ovanpå la vi pinnar och ris, sen ensilage (från en bal som blivit för dålig för att ge som mat till djuren) och gödsel. De materialen varvade vi lager på lager till en ganska hög bädd, ca 70 cm. Detta ska ligga och komposteras på plats till en bra grund att fortsätta på till våren då det är dags att sätta ut plantor. De växter som syns redan nu, är en vinbärsbuske till vänster, en gojibuske i mitten och en kant av jordärtskockor som kant till höger. DE fanns där redan, bädden är bygd kring dessa växter och kan ge skugga och vindskydd, för att efterlikna de naturliga ekosystem som finns.

Utvecklingen av det här projektet kan man följa här på Knapagårdens sida!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>